Викинзи

Vikings

Годината е 793, а младиот викиншки воин Рагнар Лотброк сонува за тоа да отплови на запад, во водите кои веќе однеле многубројни викиншки истражувачи. Нивниот поглавар Ерл Харалдсон повеќе е заинтересиран за истокот и не сака неговите одлуки да се доведуваат во прашање. Рагнар сепак ќе најде начин за посигурно пловење и пред сите ќе каже дека на запад има огромни богатства. Ќе отплови во тајност, во друштво на малку лудиот бродар Флоки и на својот опасен брат Рол. Со походот и грабежот на еден англиски манастир, Рагнар кај Ерл се враќа со брод полн со злато и сребро...

Година: 2013

Препорака за возраст: R

Жанр: Action/Adventure

Вчитување...