Црна крв

There Will Be Blood

Даниел Плејнвју и неговиот син се независни нафтени магнати кои бараат нафта во Калифорнија на почетокот од 20 век. Им се спротивставува младиот свештеник Ели Сандеј чијашто амбиција е еднаква на нивната. Судирот е центар на едно страшно, мрачно и историско патување во амбисот на лудилото.

Режисери: Paul Thomas Anderson

Актери: Daniel Day-Lewi , Ciarán Hinds , Paul Dano

Година: 2006

Препорака за возраст: R

Жанр: Don't miss

Црна крв

There Will Be Blood

Вчитување...