Бегство од Шошенк

Shawshank Redemption

Мирниот банкар Енди е осуден на доживотна казна поради двојно убиство што не го извршил. Во затворот се спријателува со долгогодишниот затвореник Ред. Енди наскоро ја запознава грдата реалност на затворскиот живот, корумпираните управници, садистичките чувари и затворениците кои се однесуваат како животни. Но, Енди успева да ја одржи надежта со помош на својата снаодливост и успева да ги сврти работите во своја корист.

Актери: Bob Gunton , Morgan Freeman , Tim Robbins

Режисери: Frank Darabont

Година: 1994

Препорака за возраст: PG-13

Жанр: Don't miss, Drama, Editor's choice, Movies

Бегство од Шошенк

Shawshank Redemption

Вчитување...