Робин Худ: принцот на крадците

Robin Hood: Prince of Thieves

Откако го заробиле Турците за време на крстоносната војна, Робин од Локсли заедно со Маварот Азим бегаат назад во Англија. Кога се враќа дома, Робин открива дека шерифот од Нотингем го убил татко му, па се заколнува на одмазда. Тој се крие во Шервудската шума каде што наоѓа една група одметници на коишто им станува водач и со чијашто помош се обидува да ја исчисти земјата од злото на шерифот.

Актери: Morgan Freeman , Alan Rickman , Kevin Costner

Режисери: Kevin Reynolds

Година: 1991

Препорака за возраст: PG-13

Жанр: Action/Adventure, Movies

Робин Худ: принцот на крадците

Robin Hood: Prince of Thieves

Вчитување...