Воскресение

Resurrection

Американското момче Џејкоб се буди во оризово поле во едно кинеско село, без никакви документи или сеќавање како дошол таму, но знае дека неговиот роден град е Аркадија во Мисури. Откако го носат таму, Џејкоб го бара својот дом во кој живее една постара двојка чиј син Џејкоб се удавил пред 30 години. И, иако се промениле, Џејкоб во нив ги препознава своите родители. Луѓето блиски до семејството, како и шерифот Лангстон, чија жена се удавила пред 30 години, во обид да го спасат Џејкоб сакаат да ја решат оваа невозможна ситуација. Само момчето ја знае тајната на сѐ што му се случило, а се обидува да ја открие и ќерката на шерифот. И не е единствениот што се вратил од мртвите...

Режисери: Aaron Zelman

Актери: Omar Epps , Frances Fisher , Matt Craven

Година: 2013

Препорака за возраст: PG-13

Жанр: Drama

Гледај

Воскресение

Resurrection

Вчитување...