Сомнеж

Doubt

Во 1964 година, во училиштето „Сент Николас“ во Бронкс, харизматичниот свештеник Флин се обидува да ги промени строгите училишни обичаи кои жестоко ги брани и одржува сестра Алојзиус Бовје, директорка со железна волја, којашто верува во моќта на стравот и дисциплината. Заедницата минува низ политички промени, па училиштето го примило својот прв црн ученик, Доналд Милер. Кога неискусната и невина сестра Џејмс се сомнева дека Флин му посветува премногу внимание на Доналд, Алојзиус се обидува да ја открие вистината и да го исфрли Флин од училиштето. Без никаков доказ освен својата морална увереност, Алојзиус се впушта во борба со Флин.

Година: 2007

Препорака за возраст: PG-13

Жанр: Don't miss

Вчитување...