Ловејќи ја Еми

Chasing Amy

Холден е цртач и автор на еден култен стрип. Тој се заљубува во совршената жена, Алиса, која исто така е авторка на стрип, но открива дека таа е лезбејка. Холден сепак се труди да профункционира неговата врска со Алиса и покрај околностите и мешањето на неговиот најдобар пријател, Банки. Иако Холден знае дека Алиса многу го сака, нејзиното минато би можело сѐ да уништи.

Режисери: Kevin Smith

Актери: Ben Affleck , Joey Lauren Adams , Jason Lee

Година: 1997

Препорака за возраст: PG-13

Жанр: Comedy/Romance

Ловејќи ја Еми

Chasing Amy

Вчитување...