Агата Кристи: Убиства по азбучен ред

Agatha Christie: The ABC Murders

Годината е 1933-та и еден убиец коси низ Британија, и тоа во железничката мрежа. Тој е методичен и на местото на злосторството остава знак. Поаро, кој излегол од Скотланд јард, се фаќа во костец со овој суров соперник, додека на цена му се авторитетот и интегритетот.

Актери: Rupert Grint , Eamon Farren , John Malkovich

Режисери: Alex Gabassi

Година: 2019

Препорака за возраст: PG-13

Жанр: Action/Adventure, Crime/Thriller, Don't miss, Editor's choice, Premieres

Агата Кристи: Убиства по азбучен ред

Agatha Christie: The ABC Murders

Вчитување...