Приказна од Бронкс

A Bronx Tale

Калоџеро расте во Бронкс, во квартот каде што владее гангстерот Сони со којшто Калоџеро е опседнат. Наскоро Калоџеро и Сони се спријателуваат и тоа не му се допаѓа на таткото на Калоџеро, Лоренцо, кој е мирен и чесен возач на автобус. Калоџеро расте под закрилата на двајцата мажи, растргнат помеѓу сопствената чесност и фасцинацијата со Сони.

Актери: Lillo Brancato , Chazz Palminteri , Robert De Niro

Режисери: Robert De Niro

Година: 1993

Препорака за возраст: R

Жанр: Crime/Thriller, Don't miss, Drama, Editor's choice, Movies

Приказна од Бронкс

A Bronx Tale

Вчитување...